Levensverhaal

Opleiding 1966-1974: 

Kunstacademie Tilburg (1974 akte Nht), Rotterdam en Amersfoort (1974 akte MoB)

Hoofdvak:

Handvaardigheid, met bijvak Tekenen (1e graad MA)

Afstudeerprojecten 1972-1974:

Groot binnen- en buitenproject  3D objecten MOVE-MOVEMENTS. De positieve en negatieve blik bij de cultuurvisie van dr. F.de Graaff uit Hattem. Zie: “Als Goden sterven, de crisis van de Westerse Cultuur”. Klik hier om te downloaden.

Afbeelding: Wilma Wagenaar (KunstwerkMaatwerk, Project SeeYou)

Docentervaring 1974-1998:

Van 1974 tot 2000 werkzaam bij de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle, HBO-Sociale studies. Specialisme Docent Beeldende Methodieken, cq. 'de non-verbale Muzisch-agogische Methodiekontwikkeling' (zie voorwoord, pag. 5)

Vanaf 1974 had ik een interessante HBO-baan; in 2000 kreeg ik eervol ontslag.

We zijn nu 15 jaar verder en ik probeer opnieuw te ordenen, als een inkijk in mezelf en mijn identiteit: Verantwoording van de 'zoete wijn van kunst en spel': ik ben voor alles een Beelddenker, bezig met esthetiek, kijken en beeldtaal.

In 2001 begon ik in mijn vrije tijd met een 'Project schilderen', nadat ik op Cyprus een grote Iconen-collectie had gezien. En dat Schilderen werd 15 jaar mijn hobby. Ik woon zelf op 288, ben me bewust van mijn identiteit (als "uniek gelovige-overlever") , biologische helft van een tweeling.

Gedurende 1996-2004 was ik bezig met 'Project Engagement'; (spirituele audio-visuele Installaties; een samenwerkingsproject met Rob van Zwol in  "RoRo Company".

Thema's:
"Wall of Jeruzalem”
"Shoah”
"He's alive” (het paasverhaal),
"Creation calls",
"Remember Palestine.”

Het doel was om bezoekers te confronteren en tot nadenken te stemmen rondom deze thema's; bij het maken van deze installaties werd gebruik maakt van zintuiglijke Multimedia en diverse materialen, en hout- en ijzerconstructies. Er waren diverse performances: een try-out in Dalfsen, in Almelo een spreekbeurt over mijn werk en in Deventer werkte ik mee aan een vernissage.

Exposities:

In 2001 had ik in het Gemeentehuis Vriezenveen een expositie 'Verbeeld Land', met tekeningen over landschappen in Israel.
In 2008 werden (ter gelegenheid van de verbouwing van het Gemeentehuis) de eerste 8 Acrylics 140x140 rond het thema: 'DE VERLOREN ZONEN' getoond.

 2014: mijn tweelingbroer bood op onze 65e verjaardag gewoon een grote overzichtsexpositie aan in de stad Salt in Jordanie.

Bijzondere persoonlijke motivatie .... Hoe typeer ik al met al het product van concrete fantasie, de nuchtere resten van 'mijn beeldend denkend en praktisch bestaan'?