Toen ging het licht uit

Ik herinner mij dat ik in 1995 -midden in het leven staand-,  een ingeving kreeg met daarin een wijze les: “Blijf nu maar eens dicht bij jezelf”, niet wetende dat ik 3 jaar later, in 1998, mijn totale oriëntatie kwijt zou raken.

Uit mijn dagboek over Gezondheid en Welzijn:

“nu stabiel, maar blijvende problemen met de algehele conditie: vanaf 1996 kreeg ik steeds meer hoofdpijn-aanvallen; in najaar 1998 een herseninfarct en in 2000 medisch 100% afgekeurd; in 2006 vond een heel grote hersenstam-meningioom-operatie plaats, met als gevolg dat er daarna helaas meerdere keren sprake was van functie-uitval”.

In 2014 ontving ik bij mijn 65ste verjaardag een nogal ‘profetisch’ kaartje van vrienden: “65 jaar, jaja, je hebt het gekregen: het leven, er middenin en soms ernaast;  meegaan, contemplatie, een kleurrijk leven, de kunst van het leven. In dit alles: de Eeuwige te dienen….”! 

Nu aan het begin van  2015: ten dienste van het zelf creatief blijven denken ben ik bezig zo helder mogelijk zien te blijven, daarom ook de ontwikkeling van deze website.

In 2006 onderging ik, zoals reeds opgemerkt, een levensbedreigende neurologische operatie van 11 uur.  Door latere complicaties mankeer ik nu echt van alles, maar toen ging het licht even uit…… Maar het was slechts voor even….. Het was ergens in 2007 dat ik de band Queen op de radio hoorde: “We are the champions”. En zo voelde het inderdaad!

Deze nieuw website ‘DE CARPENTIER atelier 290’ zou eigenlijk moeten beginnen met een lijfspreuk:

Adagium Modern-art: Nooit waardenvrij of waardeloos

Roger de Carpentier, niet gebroken maar met doorgaande inspiratie en bijzondere motivatie dat hem wellicht dankzij zijn handicap maakt tot die veelzijdige kunstenaar die hij anno 2015 is.